Fel i ordern...

Det har tydligen blivit något fel när jag försökte beställa min klänning - ordern har inte gått fram. Skickade ett mail till företaget och frågade om allt såg rätt ut och fick till svar att om jag vill ha klänningen får jag skicka mått - vilket jag redan gjort. Så nu måste jag (på engelska) ta reda på om min måttbeställning ligger där någonstans så att det inte på något vis blir två beställningar om jag skickar in måtten igen! Jag behöver ju trots allt bara en klänning.

 


Musikproblem - nej tack!

Att komma ihåg till den stora dagen - DUBBELKOLLA SÅ ATT MUSIKEN FUNGERAR!

Var på en underbar 30-års fest igår som var på väg att gå åt skogen för att Spotify inte fungerade, varken på mobiler eller på dator med internet - det vill jag verkligen inte ska hända på vårt bröllop! Som tur var hittades annan musik till festen igår, inte vad festfixarna hade tänkt sig men det blev bra ändå :)

Så inför maj nästa år ska jag dubbelkolla musiken på plats - många gånger för att vara på den säkra sidan!


Tack alla läsare :)

Vill bara skriva att det är himla roligt att se och höra att det är så många som läser min blogg :) Är betydligt fler än vad jag trodde från början, var inställd på att detta skulle bli en sida som jag samlade information på och som möjligtvis brudgummen skulle följa - kul att ha fel ibland ;)


hur ska vigselringen se ut?

Jag berättade för S igår att det var omkring fem dagar sedan jag uppdaterat min blogg, och fick till svar - JAG VET!! Roligt att veta att åtminstonde en person följer den här bloggen och letar uppdateringar dagligen ;)
Sa åt honom att om han ville se uppdateringar så fick han ju hjälpa mig att komma på saker att skriva om och lite senare på kvällen var det just det han gjorde, aningen omedvetet. Han frågade mig om jag funderat mer på vad jag vill ha för ring.
Vilken ring jag ska ha är nog en av de allra största frågorna och antagligen det jag kommer bestämma mig för i sista sekund så jag verkligen hunnit fundera länge och väl (låter olikt mig jag vet!) Men till skillnad från brudklänningen, som också är oerhört viktig, ska jag bära ringen resten av livet. Det ska vara en ring som jag vill titta på varenda dag i många många år. Och den ska se fin ut tillsammans med min förlovningsring. Har hela tiden haft en grundtanke om att den ska vara i guld och vara relativt enkel, men det finns massor att välja på ändå!
Något som jag fick upp ögonen för rätt så nyligen är möjligheten att sätta Kärlekens namn som gravering utanpå ringen, som på bilderna nedan. Det är både snyggt och personligt :) Men frågan är hur bred ringen måste vara för att det ska vara möjligt, jag var ju inställd på en ganska smal...


Dagens tankar.

Nu är alltså måtten till klänningen tagna och ivägskickade till Kina. Lite läskigt är det. Tänk om jag har mätt jättekonstigt eller gjort fel när jag omvandlat måtten till inches istället för centimeter?! Kommer få tillbaka en klänning som är två meter bred och en halvmeter lång ;) Funderar på att skicka ett mail till dem och be dem att hojta till om det är någonting som verkar konstigt med måtten, bara uti fall att!

Var hos frisören igår och fräschade upp mig, skönt att bli av med allt det slitna! Pratade litegrann om bröllopet men gjorde inga planer. Hon tyckte det lät som en bra idé med mycket utsläppt i alla fall, det skulle passa både mig och den plats som vi ska gifta oss på. En alltför avancerad håruppsättning skulle kanske se lite konstig ut i skogen?? En himla massa lockar och några fina klämmor eller tiara kan jag tänka mig :)

Har påbörjat en liten spellista på Spotify nu också inför bröllopsfesten. Kan vara bra att ha en lista om man kommer på någon bra låt och inte vill riskera att glömma den. Har mest blivit lugna låtar att ha i bakgrunden under middagen, men det är en början i alla fall. Känns som om det kan bli ett ganska stort projekt att ordna all musik själva. Är ju en ganska lång kväll som man ska ha låtar till utan att egentligen upprepa sig. Så kan vara bra att vara ute i god tid - som jag är med det mesta känner jag ;)


En kärleksförklaring ♥

Jag är så otroligt lyckligt lottad som har Dig.
Att jag får leva mitt liv tillsammans med Dig
är nästan för bra för att vara sant, det vore
mer logiskt om allting bara var en underbar dröm.

Jag vet om att Du inte är ett dugg religös eller vidskeplig av Dig,
och det är egentligen inte jag heller. Men jag kan inte låta bli att
tro på ödet när jag tänker på hur det kom sig att Vi två träffade
varandra. Det var meningen att det skulle bli Du och jag!

När jag tänker på dig blir jag alldeles varm inombords och det pirrar så där
underbart i magen som det gör när man är kär. För kär är jag, så ofantligt
mycket att jag knappt förstår det själv. Men det är ju som vi alltid har sagt
- vår kärlek växer sig starkare, mer och mer för varje dag!



Måttagning och frisyrprat.

Ikväll blir det till att ta mått till klänningen! Har bestämt mig för att faktiskt slå till på klänningen som kan sys upp i Kina. Det läskiga är bara att man själv ska kunna ta alla måtten rätt, med inches! Men så länge jag avrundar uppåt och inte neråt så går det åtminstone att sy in den här hemma i Sverige sen så det ska nog gå bra :) Känns ganska bra att vara ute i så god tid, jag kommer inte behöva stressa upp mig inför eventuella förseningar hos sömmerskorna.



Har även passat på att boka tid hos frisören (för en vanlig klippning då alltså, jag ska inte gå med bröllopsfrisyr i ett helt år). Men jag kan passa på att höra med henne om hon har lite tips och idéer på frisyrer som kan passa mig! Har gått hos samma frisör i många år nu och det är hon som känner mig hår bäst så jag litar på henne :) Jag har i alla fall tänkt mig något med håret till stor del utsläppt eftersom det är det jag känner mig mest bekväm i. Dessutom tycker jag att jag blir fruktansvärd på bild med helt uppsatt hår ;)


klicka på "kommentarer" för att anmäla intresse ;)




Det är så roligt att det är så många som vill prata bröllop! Eller så är det möjligtvis så att jag styr in alla samtal på det som är så aktuellt i mina tankar just nu ;) Härligt är det i alla fall att få lite respons på sina idéer och dessutom få fler bidrag till "idé-banken". Klart är det nu att Charlotta ska sjunga på bröllopet (i alla fall var det så jag uppfattade det hihi) och när jag dessutom fick höra att Pernilla ska gå en kurs i hur man binder ihop buketter beslutade jag mig för (utan att höra med henne) att hennes "examensprojekt" blir att ordna alla blomsterarrangemang på den stora dagen! Helt perfekt - tycker jag ;) Alla andra som vill ha ett finger med i spelet kan anmäla sig i kommentatersfältet till detta inlägg, skriv gärna med vad ni är bra på ;)

 


Inspirerande sida!

Har förresten hittat en helt underbar blogg som tipsar om allt från bordsarrangemang till mat och mer därtill! Blir sjukt inspirerad att börja fixa redan nu fastän det är så lång tid kvar till den stora dagen ;)


brollopsplanering.blogg.se


Vilket efternamn?

Brudgummen klagar på att jag inte uppdaterat min blogg under helgen, är väl bäst att sätta igång och skriva igen!

Har funderat lite på eventuellt byte av efternamn de senaste dagarna. Det är en svår fråga. Berséus är ett släktnamn som ligger mig varmt om hjärtan. Det är ett namn som min farfar och hans syskon kommit på, så alla som heter det har en eller annan koppling till mig och min familj. Jag har alltid sagt att jag aldrig ska byta bort det. Problemet är nu bara att min blivande man också har ett unikt efternamn som han vägrar att släppa. Skulle hittat en Olsson eller Svensson istället! ;) Det jobbiga med att vi båda har så unika efternamn är att det inte blir världens lättaste dubbelnamn heller om vi nu skulle bestämma oss för det. Tycker redan nu synd om våra framtida barn när de ska lära sig att skriva sina namn ;) Men att fortsätta med skilda efternamn kommer inte ens på tal för mig - att dela efternamn är ett så tydligt bevis på att man är en familj. Så det lutar väl faktiskt åt att trots allt lämna Berséus och ta hans namn... Jag har ju som tur är en bror som kan föra vårt släktnamn vidare :)

Om man nu ska byta så tillkommer ju byte av pass och andra identitetsbevis till alla bröllopsbestyr. Ska vi dessutom på smekmånad strax efter bröllopet så gäller det att veta i vilket namn alltid ska bokas. Om namnbytet hinner gå igenom är det ju det nya namnet jag ska åka i och är det för tätt på så är det i det gamla. Huvudsaken är att det står samma namn på både pass och resebokningen. Nu lutar det åt att vi åker på bröllopsresan i mitten/slutet av juni när vårterminen i skolan är slut och då har jag ju faktiskt 1½ månad på mig att byta personuppgifter och det borde inte vara några problem :) Ska bara komma på vart vi vill åka också!

Goda klännings-nyheter :)

Idag kretsar mina tankar kring min blivande klänning :) För skojs skull skickade jag bilderna på en bröllopsklänning (se bilder i ett tidigare inlägg i bloggen) till ett välkänt kinesiskt företag som syr upp bröllopsklänningar efter önskemål och idag fick jag ett mail tillbaka med information om möjligt pris. Denna dyrgrip går att få uppsydd och levererad för 2500 kronor!! Lite andra priser än i Sverige helt enkelt. Trodde aldrig att jag skulle hitta en så fin klänning som jag faktiskt har råd med :) Liknande klänningar kostar runt 10'000 i Sverige...


Tack för alla gratulationer!

Gratulationerna väller in och det är roligt att se hur glada alla är för vår skull! Lite konstigt tycker jag det är att det för många kommer som en chock att vi ska gifta oss. Vi har ju varit förlovade länge och enligt traditioner är vi långt förbi "standarn" på ett år. Men det är väl så att förlovningar inte betyder samma sak längre som det gjorde förr. Min käre bror gav mig ett tydligt bevis på det i förra veckan när vi pratade om bröllopet och han helt allvarligt frågade mig om S hade friat. "Men du vet ju att vi är förlovade!" utbrast jag, och visst det vet han ju. Men han trodde att man frågade igen innan man verkligen gifte sig. Att den första förlovningen var just bara en förlovning och om man sedan ska gifta sig så förlovar man sig igen eller "på riktigt". Det är ju så många som är förlovade och som aldrig tänker bli mer än så. Det är absolut inget fel med det, men traditionellt sett så ska ju ett frieri leda till ett bröllop. Sen kan det klart vara skillnad och fråga sin partner om man ska förlova sig och fråga om man ska gifta sig. Tur för mig att min älskling gjorde det sistnämna :)
Det är säkert många som tycker att jag är väldigt ung för att gifta mig också. Kommer precis ha fyllt 24 när vigseln äger rum. Och det är nog ganska ungt om man ser till hur gamla de flesta är när de gifter sig. Men för mig och S känns det helt rätt att göra detta nu. Vi är trygga i vår relation och vet att vi vill spendera framtiden tillsammans och då känns det även härligt att fira kärleken med ett bröllop :)



Den här klänningen skulle jag kunna stå ut med ;)


Lokal bokad - det blir bröllop 2011-05-07

Ut med det gamla och in med det nya. Nu har jag rensat och tömt här i min gamla blogg för att kunna börja på ny kula. - Härmed förklarar jag denna sida Bröllopsblogg! För det är ju så underbart att jag och min fina älskling äntligen har satt ett datum för vår stora dag :) Det är över ett år kvar - närmare bestämt 458 dagar - men redan nu håller min hjärna på att bli överkokt av alla tankar och idéer och då är det ganska skönt att ha någonstans att skriva av sig.

Jag och S har varit förlovade sedan augusti -08 och sedan dess har bröllopsplanerna varit många! Vigsel i kyrkan slopade vi ganska snabbt då vi inte vill ha en massa prat om Gud på vår stora dag. En tidig tanke var att ge sig iväg till en exotisk strand och lova varandra evig kärlek under gassande sol. Det var vad brudgummen allra helst ville. Jag som brud däremot, vill ha lite vittnen, vill att släkt och vänner ska ha möjlighet att bevittna den lyckligaste dagen i mitt liv. Det är ju en dag då bruden ska stå i centrum, och då behövs det bröllopsgäster. Vi är inte heller gjorda av pengar, så att bjuda med sig alla man känner till Karibien var inte så aktuellt - dessutom skulle det ju bli en bröllopsresa med släkten i släptåg och även om jag gärna träffar släkt och vänner på själva bröllopet så vill jag på bröllopsresan vara ensam med min älskling.
Att vara utomhus under vigseln var i alla fall något som lockade och vi började se oss omkring efter lämpliga platser hemma i Sverige. Både Hovs Hallar och Ängelholms klitter lockade med sin vackra natur, men det kändes lite som att det var vad "alla andra" gjorde som inte gifte sig i kyrkan.
Nästa tanke var ett trädgårdsbröllop! De som känner oss vet dock att vi bor i lägenhet och inte har mer än en liten balkong. Men brudens far däremot äger en stor och fin, som dessutom ligger nära Vejby Ängar. En vigsel på heden och sedan middag och fest i trädgården vore perfekt för oss! Utomhus, fin natur och mest troligt ingen annan som redan gift sig exakt där. Vi var redo att bestämma datum. En like hake dock, far med respektive hade börjat leta annan bostad och kunde inte garantera att de bodde kvar till sommaren! Där sprack ytterliggare en idé!
Dagarna började rulla iväg och vi insåg att skulle vi ha ett bröllop sommaren 2010 så fick vi bestämma någonting direkt annars skulle det bli för ont om tid. Det var då en ny tanke slog sig rot - måste det vara ett sommarbröllop? Vintern 2010/2011 skulle också fungera. Men ska det vara kallt på bröllopsdagen så ska det baskemig också vara snö, och bara för att just den här vintern varit otroligt vit betyder inte det att nästa också kommer att bli det. Vi började titta uppåt landet. Jag tänkte Sälen, där vi faktiskt varit på semester tillsammans. S som inte längre fick sin strand i Karibien gjorde en helomvändning och började titta på norska/svenska/finska gränsen - så långt upp i landet man kan komma. Ska jag verkligen gifta mig med en så extrem man? Återigen kändes det dock i plånboken att det kunde bli lite väl mycket att forsla tjocka släkten till norraste norrland. Tillbaka till ruta ett.
Roddstugan i Ängelholm ligger fint utmed ån, men hur ser den ut inuti? Skulle inte förvåna mig och det kommer några tyska turister paddlandes mitt i vigselakten och börjar dra upp sina kanoter i trädgården heller. Man måste ju föreställa sig det värsta. Far föreslog en klubbstuga i Råå småbåtshamn och jag gillade tanken. Brudgummen tyckte inte att Helsingborgs kommun representerade oss. Vi hade ingen koppling. Vilken jävla koppling har vi till Karibien och Nordpolen då?? Men jag uppskattar att han säger vad han tycker. Jag är inte den typen av brud som vill ordna hela bröllopet själv. Helst hade jag bara vaknat upp en dag och insett att det var min bröllopsdag och någon annan hade ordnat det perfekt. Det kommer ju inte hända, så därför är det skönt att ha brudgummen att bolla idéer med.
Jag vet inte hur jag kom på det till slut. Jag har för mig att det varit på tal förut men att vi inte riktigt tänkte igenom det. Men nu har vi hittat platsen för oss. I skogen! Förslövstjej som jag är har jag alltid uppskattat naturen i Båstad kommun, Hallandsåsen som brer ut sig. Den otroligt vackra utsikten när man befinner sig i skogen. Och där - med milslång utsikt, grön bokskog, forsande bäckar - ligger en stuga. En stuga stor för fester, med öppen spis och till och med sovsal för gäster som inte vill åka hem. Den är perfekt. Mer perfekt än vad jag först trodde.

Så nu blir det alltså ett bröllop - ett vårbröllop. Vi promenerar en bit nerför sluttningen, säger våra "I do" på en bro över en forsande bäck, dricker champange vid utsiktsplatsen - och alltihopa medan skogen är så där sagolikt vår-vacker :)

RSS 2.0